Pagina de intrare

Informaţii despre structura paginilor şi modul de accesare a datelor.
Titlurile de nivel unu sunt titlurile paginilor. Titlurile de nivel doi sunt dedicate secţiunilor importante din conţinutul informativ al paginii. Titlurile de nivel trei sunt dedicate secţiunilor meniului de navigare. Această organizare este valabilă tuturor paginilor.

Pentru o bună înţelegere a informaţiilor, vă rugăm să stabiliţi în vocabular următoarele corespondenţe : "Prof." să fie citit "Profesor", "Dr." să fie citit "Doctor", "Conf." să fie citit "Conferenţiar", "Univ." să fie citit "Universitar", semnul de procent să fie citit "La sută".
Pentru o bună înţelegere, informaţia din cadrul unei pagini este împărţită în secţiuni, iar fiecare secţiune este urmată de un separator.
Oricare alte reguli vă vor fi comunicate aici, în pagina de intrare, sau, dacă este cazul, la începutul diferitelor pagini.
Vă mulţumim.


Informaţii despre instrumentele pentru accesibilitate în sectiunea "Accesibilitate" a site-ului Centrului "Victor Babeş"

Informaţii despre instrumentele pentru accesibilitate din pagină.
În zona superioară a paginii se află bara cu instrumente pentru accesibilitate. Aceasta cuprinde trei butoane pentru schimbarea cromaticii paginii (text negru pe fundal alb, text alb pe fundal negru şi text albastru închis pe fundal albastru deschis) şi trei butoane pentru schimbarea dimensiunii fontului (font standard, font mărit cu 35 % şi font mărit cu 75 %).
În acelaşi timp, construcţia paginii vă permite să schimbaţi dimensiunea fontului şi prin comenzile pe care vi le pune la dispoziţie browser-ul dumneavoastră, fara a pierde structura sau claritatea informaţiei.

Studiu clinic - tratamentul infecţiei cu virusul hepatitei B şi D

Începând cu luna Septembrie 2019, în Fundaţia "Dr. Victor Babeş" se va desfăşura un studiu clinic având ca obiect testarea eficienţei şi tolerabilităţii unui nou medicament destinat tratamentului infecţiei cu virusul hepatitei B (VHB) şi virusul hepatitei D (VHD).

Acest proiect se desfăşoară concomitent şi în alte centre medicale din Belgia, Bulgaria, Canada, Elveţia, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Mongolia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Pakistan, Statele Unite ale Americii, Suedia, Taiwan, Turcia, Centrul nostru alăturându-se astfel unui efort internaţional pentru identificarea de noi medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul hepatitic B şi D.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să luaţi legătura cu dr. Gherlan George Sebastian prin e-mail la adresa george.gherlan@umfcd.ro.

Un nou tip de abonament de sănătate : "SENIOR"

Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului cu vârsta de peste 55 de ani, 70 % dintre bărbaţi suferind de această afecţiune, marirea volumului acesteia făcându-se sub influenţa hormonilor androgeni. Adenomul de prostată este o afecţiune cu evoluţie insidioasă, pe parcursul a mai multor ani, modificările induse asupra aparatului urinar fiind lente.

Răspundem necesităţii prevenirii, dar şi unui control specializat asupra evoluţiei afecţiunii prin abonamentul de sănătate "SENIOR".

Informaţii despre Abonamentul de sănătate "SENIOR".

Serviciu medical nou : Psihoterapie cognitiv comportamentală

Terapia cognitiv comportamentală este o formă de psihoterapie, orientată spre identificarea problemelor clientului cu scopul soluţionării acestora folosind tehnici şi strategii specifice cognitiv-comportamentale.
Terapia cognitiv comportamentală ajută oamenii să-şi identifice gândurile dureroase şi să evalueze cât de realiste sunt acele gânduri. Apoi îi învaţă să-şi schimbe gândirea distorsionată.
Terapia cognitiv comportamentală este potrivită pentru persoane de toate vârstele : copii şi adulţi.

Informaţii despre serviciul Psihoterapie.

Serviciu medical : Angiografie

Din dorinţa de a diversifica gama serviciilor medicale oferite pacienţilor noştri, Fundaţia "Dr. Victor Babeş" a infiinţat Secţia Angiografie.
Serviciile Secţiei Angiografie sunt realizate de un personal cu înaltă specializare şi probitate profesională. Secţia dispune de aparatură medicală de ultimă generaţie, cu posibilitatea efectuării examinărilor în timp scurt şi la cel mai ridicat standard de calitate.

Informatii despre serviciul Angiografie.

Un nou tip de abonament sănătate : "Diabet PLUS"

Caracterul preponderent ireversibil înregistrat în evoluţia şi agravarea afecţiunilor diabetice şi metabolice, necontrolate şi netratate sistematic, ne îndreptăţesc să susţinem că doar o supraveghere temeinică poate fi benefică pentru pacient. Având în vedere ghidurile clinice şi experienţa acumulată de medicii specialişti ai Centrului de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" în prevenirea, limitarea şi vindecarea afecţiunilor specifice diabetului zaharat şi bolilor de nutriţie, vă propunem un abonament specializat, pentru persoanele cu diabet zaharat.

Informatii despre Abonamentul de sănătate "Diabet PLUS".

ALEX - Modul inteligent de a explora alergia - serviciu nou in Centru

ALEX este primul test alergologic multiplex in vitro, care permite masurarea simultana a IgE total (tIgE) si a IgE specific (sIgE) faţă de o serie de extracte alergene si alergeni moleculari.
Pe baza compozitiei panelurilor de testare a extractelor de alergeni si a alergenilor moleculari, se obtine o imagine completa a starii de sensibilizare a fiecarui pacient. ALEX se bazeaza pe tehnologia cu nano-particule.

Informaţii despre testul alergologic ALEX.

Aparatură medicală nouă în Spitalul General

Spitalul nostru General are în dotare, o unitate modernă de electrochirurgie cu ultrasunete "Harmonic-Ethicon". Aparatul este destinat chirurgiei de înaltă performanţă şi este util în toate specialităţile chirurgicale din spital.
Prin folosirea acestui tip de aparatură se reuşeste scurtarea timpului operator, dar şi creşterea gradului de siguranţă al pacientului.

In atenţia beneficiarilor de servicii C.A.S.

În scopul optimizării activităţii de recoltare pentru analize decontate C.A.S.M.B., începând cu luna Martie 2017, pentru recoltări se fac programări ca pentru oricare alt serviciu medical. Programările se fac telefonic la numărul 021 317.95.03.
NU vom onora pe loc solicitările pacienţilor care se prezintă fără programare. Înregistrarea biletelor se va face în limita sumei alocate de C.N.A.S.

Serviciu medical nou în Centrul nostru

Serviciul Hematologie
În scopul diversificării serviciilor medicale oferite, Centrul nostru a deschis cabinetul de Hematologie.
Prin serviciile de Hematologie se poate pune un diagnostic şi recomanda un tratament în cazul afecţiunilor sângelui - de la anemie până la leucemie - şi ale organelor implicate în procesul de formare a elementelor celulelor sanguine - măduvă roşie osoasă, splină, ficat, ganglioni limfatici.

Servicii de Hematologie.

Consultaţii urologice oferite de profesori renumiţi din Paris şi Viena, împreună cu specialişti din Fundaţia "Dr. Victor Babeş"

În cadrul unei mari campanii internaţionale de luptă împotriva cancerului de prostată, renumitul specialist Prof. Dr. André Philippe Davody de la American Hospital of Paris va da consultaţii la Fundaţia "Dr. Victor Babeş", Centrul de Diagnostic şi Tratament - clinică medicală privată din Bucureşti. Consultaţiile vor fi coordonate de către Dr. Seyed Aghamiri, medic primar urologie, doctor în ştiinţe medicale, Fundaţia "Dr. Victor Babeş", Bucureşti.

Informaţii despre aceste consultaţii urologice.

Spital General - Fundaţia "Dr. Victor Babeş"

Din dorinţa de a diversifica gama serviciilor spitaliceşti oferite pacienţilor noştri, în clădirea Spitalului General funcţionează un Compartiment Specialităţi medicale şi un Compartiment Specialităţi chirurgicale. Asistenţa spitalicească s-a bucurat de o atenţie deosebită în planul dezvoltării structurii medicale a Fundaţiei "Dr. Victor Babeş", noile compartimente venind în completarea serviciilor medicale spitaliceşti oferite.

Spital General - Fundaţia "Dr. Victor Babeş" (link-ul se deschide în pagină nouă)

În atenţia beneficiarilor de servicii C.A.S.

În Centrul de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" se primesc bilete pentru servicii medicale în specialităţi medicale, spitalizare continuă şi spitalizare de zi şi servicii paraclinice, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate - C.A.S.


Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi pagina specială : Anunturi servicii medicale

Articole medicale

Victor Babeş - precursor al conceptului de antibioză
Victor Babeş ne-a lăsat o moştenire intelectuală de o valoare incomensurabilă. Poate că una dintre cele mai importante descoperiri ale omenirii o reprezintă utilizarea antibioticelor, medicamente care au salvat milioane de vieţi. Numele lui Victor Babeş este şi va fi întotdeauna strâns legat de apariţia antibioticelor.

Cititi informatii despre Victor Babeş - precursor al conceptului de antibioză

Fundaţia angajează :

Fundaţia "Dr. Victor Babeş" angajează

  • Infirmiere şi îngrijitoare
  • Medic primar sau medic specialist Anestezie şi Terapie intensivă
  • Medic primar sau medic specialist Ginecologie
  • Medic primar sau medic specialist Neurologie, competenţă EMG, experienţă de lucru în ambulatoriu şi spital

Citiţi mai multe informaţii în pagina : Posturi vacante

Asistenţă medicală integrată

Noi promovăm o cultură pentru sănătate, noi avem o viziune sanogenă asupra existenţei umane. Oferim oricărei persoane, indiferent de vârstă şi ocupaţie, examene clinice generale şi de specialitate, investigaţii de laborator generale şi specifice în scopul prevenirii afecţiunilor, promovării sănătăţii, stabilirii diagnosticului etiologic, stabilirii atitudinii terapeutice adecvate.

Citiţi mai multe informaţii despre conceptul de Asistenţă medicală integrată

Servicii de Stomatologie în Centru

Clinica Stomatologică Dr. Zaharia a fost creată pentru a oferi pacienţilor, indiferent de vârstă, toată gama de tratamente stomatologice care permit reabilitarea orală complexă, oferind servicii de stomatologie generală, endodonţie, protetică, pedodonţie, parodontologie, chirurgie orală şi implantologie.

Clinica Stomatologică Dr. Zaharia


Clinica de Ortodonţie şi Estetică dentofacială Dr. Anca Oltean aduce o gamă de servicii şi metode moderne de corectare a malocluziilor dentare, bazate pe o experienţă profesională de lungă durată, dar şi o pregatire post-academică în ţară şi în străinătate, pentru a fi în permanenţă la curent cu toate noutăţile în domeniu.

Clinica de Ortodonţie şi Estetică dentofacială Dr. Anca Oltean